Karpetten Onderhoud Meer weten? Neem contact op

Karpetten onderhoud

Wanneer u een vloerkleed wilt reinigen is het belangrijk om rekening te houden met enkele regels. De regels hebben we voor u op een rijtje gezet:
 

  • Handel snel bij een vlek. De meeste vlekken zijn dan nog vloeibaar of makkelijk op te scheppen. Zorg er allereerst voor dat u zo veel mogelijk van het vlekmateriaal verwijderd. Dit kunt u doen door het er voorzichtig van af te schrapen of te deppen. Pas bij wol goed op dat u niet te hard dept. Bij krachtig deppen van een wollen tapijt wordt door de combinatie van vocht en druk het materiaal in een andere stand gebracht en dit kan zichtbaar blijven. Ga in ieder geval nooit wrijven. Op die manier vergroot u de vlek.
  • Maak een handdoek of theedoek nat en leg deze op de vlek. Een natte doek neemt direct vocht op in tegenstelling tot een droge doek. Dep hierna de vlek met een droge doek. Herhaal deze handeling enkele malen totdat u geen verkleuring meer op de hand- of theedoek ziet. Gebruik geen afwasmiddel, allesreiniger of iets dergelijks. Deze stoffen laten kleverige resten achter in uw vloerkleed. Hierdoor blijft stof en inloopvuil achter en het lijkt alsof de vlek weer snel terugkomt.
  • Wanneer de vlek nog niet weg is kunt u de vlek vochtig maken en strooit er eventueel maïzena op. Deze stof neemt zo het restant van het vocht op en het vuil op.
  • Wanneer het strooisel opgedroogd is kunt u het met de stofzuiger opzuigen.