Markiezen Meer weten? Neem contact op

Markiezen

Markiezen hebben een luxe en nostalgische uitstraling. Niet alleen is de markies een verfraaiing voor de klassieke gevel, ook op een moderne gevel komt ze goed tot haar recht. Door de dichte zijkanten zijn ze ongevoelig voor zijdelingse lichtinval.
 

► In een oogopslag:

  • Klassieke romantische uitstraling
  • Beschermt tegen warmte en UV straling
  • Zowel handmatig als elektrisch bedienbaar
  • Vele kleuren en dessins
     

► Aluminium markiezen

De Aluminium Markies Classic heeft een mooie, traditionele uitstraling. Door het fraaie ontwerp past de markies echter zowel bij traditionele architectuur als bij de modernere bouwstijlen.

Het 'geheim' vormt de aluminium kapconstructie. Deze bestaat uit een kap en zijschotten, die een 'houten' uitstraling hebben, maar verder alle voordelen van gemoffeld aluminium bieden. Aluminium is minder gevoelig voor weersinvloeden dan hout en bovendien veel onderhoudsvriendelijker. De Markies Classic kan haar fraaie aanzien daardoor gedurende vele jaren behouden.
   
Uniek aan de Markies Classic is de mogelijkheid van een bovenrolsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het koord over het doek geleid wordt in plaats van onder het doek door wat met koordgeleiders het geval is. Met dit unieke systeem kunt u er zeker van zijn dat er geen valse plooien in het doek komen. Bovendien ziet de markies er mooier afgewerkt uit en sluit deze altijd goed. Door toevoeging van het bovenrolsysteem heeft de Markies Classic ook meerdere bedieningsmogelijkheden, te weten koordbediening, bandbediening, (oog)windwerk en elektrische bediening. De bovenrol is in alle gevallen op een fraaie manier weggewerkt en geheel aan het zicht onttrokken.
 

► Houten markiezen

De traditionele houten markies wordt afgewerkt met spijkerband en markiesnagels. De volant en de zijkanten van het doek worden afgewerkt met omboorband. Dit alles is te verkrijgen in meerdere kleuren zodat deze goed passen bij de kleuren van het doek.

Ook kan de markies geleverd worden met een handmatige en elektrische bediening. Zelfs een zon-/windautomaat behoort tot de mogelijkheden.

De houten kap en frame worden geverfd. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden en kleuren.