Screens Meer weten? Neem contact op

Screens


Screens zijn een ideale vorm van zonwering die toepasbaar is in tal van situaties. De screens beschermen je interieur tegen zon en warmte en voorkomen hinderlijke schitteringen. De screens geven overdag goed zicht naar buiten, maar belemmeren de inkijk naar binnen. Naast het koel houden van je woning, bieden ze veel privacy en geven (in tegenstelling tot rolluiken) geen opgesloten gevoel.
 

► Voordelen

  • Screens vallen direct voor het raam en zijn onopvallend;
  • Zeer voordelige en effectieve vorm van buitenzonwering;
  • Screens filteren invallend (zon)licht, maar geven toch voldoende uitzicht naar buiten;
  • Het speciale doek van de screens is goed bestand tegen alle weersinvloeden;
  • Screens beschermen uw interieur;
  • Screens reguleren 80% van de warmte;
  • Screens zijn geschikt bij laag staande en zijdelingse zoninval;
  • Screens zijn voor vrijwel elk raam (situatie) te gebruiken.
     

► Zipscreens

Wanneer u kiest voor een zipscreen wordt doek aan de zijkanten voorzien van een rits. Dit vernuftig geleidingssysteem zorgt ervoor dat het doek in iedere positie wordt vastgehouden.

Door het ritssysteem is het zip screen in iedere positie windvast en is er dus geen hinderlijk klapperen van doek of onderlat. Hierdoor is het screen beter bestand tegen hogere windsnelheden (tot windkracht 7). Een ander bijkomend voordeel is dat een zipscreen insectenwerend is, vanwege het ontbreken van spleten en kieren tussen doek en systeem.
 


 

► Veranda screens

Zipscreens kunnen helpen om de warmte uit huis te halen, echter zijn ze ook zeer handig om een veranda of overkapping mee af te sluiten. Op deze manier worden zon en wind buiten de deur gehouden en kun extra genieten van je terras. De ritsscreens rollen met één druk op de knop geruisloos uit de cassette. Ideaal voor zomeravonden waarbij het net nog een beetje te koud is om buiten te blijven zitten.


Veranda screens: ideaal om lekker lang buiten te zitten in de zomer!
 

► Bediening

Onze screens kunnen op op verschillende manieren worden bediend. Elektrische bediening door middel van afstandsbediening, tablet of smartphone is tegenwoordig standaard aanwezig op onze screens. Aangezien we de nieuwste Somfy IO motoren gebruiken, kunnen onze screens gekoppeld worden aan verschillende Domotica systemen of via een app. Hiermee kunnen de screens op afstand worden bedient en tevens is het mogelijk om scenario's voor uw woning in te stellen.

Verder kunt u ook uw eigen spierballen gebruiken door middel van handmatige bediening. Hierbij valt te denken aan bandbediening of bediening door middel van een slingerstang.
 

► Zon- windmeter

Het plaatsen van een zon- windmeter maakt het screen nog luxer en gemakkelijker in gebruik. Bij verschillende weersomstandigheden zorgt de meter ervoor dat de screen automatisch uitgaat of wordt ingetrokken.