Tapijt Onderhoud Meer weten? Neem contact op

Tapijt onderhoud

Tapijt vraagt, net als andere gebruiksvoorwerpen zoals bijvoorbeeld uw kleding of auto, om regelmatig onderhoud. Goed onderhoud is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het is een kwestie van de juiste methode!
 

► De gouden regels zijn

  • Houd vuil buiten de deur, met behulp van bijvoorbeeld een rooster of een borstelmat bij de voor- en achterdeur.
  • Stofzuig regelmatig (twee maal per week is een minimum). Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met een elektrisch ronddraaiende borstel. Laat u bij de aanschaf goed adviseren door de leverancier over de onderdruk (minimaal 160 millibar), die veel belangrijker is dan het aantal Watts.
     

► Reinigingstips
 

1. Vlekken? Geen paniek!

Wist u dat vrijwel iedere 'alledaagse' vlek met gewoon schoon water te verwijderen is? Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlak fixeren.

Verder hebben wij voor vrijwel elke hardnekkige vlek (zoals koffie, kauwgom, rode wijn en bloed) diverse schoonmaakmiddelen in de winkel aanwezig.

 

2. Misverstanden

Veel vlekken ontstaan door een goedbedoelde maar verkeerde behandeling.  Zeephoudende schoonmaakmiddelen (afwasmiddel, wolwasmiddel, groene zeep, ossengal zeep) veroorzaken verkleuringen en halen de vlek in het beste geval slechts tijdelijk weg. Ook bijvoorbeeld het gebruik van zout en witte wijn op rode wijnvlekken is zo'n hardnekkig misverstand. Gebruik dus geen zeep!