Wasvoorschriften gordijnen Meer weten? Neem contact op

Wasvoorschriften gordijnstoffen


De meeste gordijn- en inbetweenstoffen zijn prima zelf te wassen, houd er echter wel rekening mee dat bijna alle (gordijn)stoffen kunnen krimpen. Dit kun je beperken door altijd de onderstaande procedure te volgen.
 

► Zelf wassen

• Verwijder voor het wassen de haken (of wikkel ze in een sloop of washandje);
• Vul de wasmachine tot maximaal tweederde om grote wrijving van de stof in de trommel te voorkomen;
• Gebruik een fijnwas- of wolwasprogramma;
• Was de stof niet heter dan de maximaal aangegeven temperatuur;
• Gebruik een bont- of fijnwasmiddel om verkleuring te voorkomen;
• Het wasmiddel mag geen optisch wit- of bleekmiddel bevatten. Fijnwasmiddel is het beste.
• Hang de gordijnen altijd nat op.


Wasvoorschrift gordijnstoffen
Zoals hierboven besproken zijn de meeste stoffen zelf te wassen, maar ga niet te snel over op wassen. Het gordijn wordt er nooit mooier op. Soms is het voldoende het gordijn eens goed buiten uit te kloppen en op te frissen? Stoffen met natuurlijke grondstoffen (bijvoorbeeld katoen en linnen) kunnen een stuk krimpen door aanraking met water.


Wasvoorschrift inbetweens en vitrage
De meeste inbetweens zijn goed zelf te wassen en waar nodig lauw tot warm te strijken (één puntje). Het merendeel van de stoffen bestaan uit 100% polyester, hierdoor krimpt de stof vrijwel niet. Belangrijk is om ze nooit warmer dan 30 graden te wassen!

 

Wasvoorschrift veloursstoffen
Veloursgordijnen mogen niet zelf gewassen worden. Wanneer ze gekreukeld of geplet zijn, kun je de stof wel nevelen met ontkalkt water en daarna breed uithangen. Hang ze verder eens buiten op wanneer het mistig is, je zult zien dat ze behoorlijk opknappen.

 

Gordijnen strijken
Gordijnstoffen bevatten vaak een kreukherstellende finish. De meeste kreukels zakken er na de reiniging in een aantal weken vanzelf uit. Ga dus niet te snel over tot het strijken van gordijnen. Aan het strijken zijn risico’s verbonden. Het kan namelijk leiden tot vervorming en kreukgevoeligheid.
 

Heeft u verdere vragen over het wassen van de gordijnen, dan kunt u contact met ons opnemen via 0591-612191 of info@giezenwoninginrichting.nl.

 


Wasvoorschriften gordijnstoffen