Deurmatten Meer weten? Neem contact op

Deurmatten

Een goede deurmat is van groot belang. Naast de functionaliteit speelt uiteraard ook de uitstraling een belangrijke rol. De entree is het eerste contact met de bezoeker en een bekend gezegde luidt dat u nooit een tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken. Men kan veel vuil en vocht, dat via de schoenzolen binnenkomt, voorkomen door een goede vloermat te plaatsen. Wat voor u de beste keuze is, hangt van verschillende factoren af.


Neem ook eens een kijkje in onze webshop. Wij hebben diverse kokosmatten, schoonloopmatten en buitenmatten op voorraad!
 

► Kokosmatten

Kokosmatten hebben een natuurlijke uitstraling en zijn geschikt voor iedere entree. De vezel heeft van nature een mindere vochtabsorptie en werkt als een milieuvriendelijke vuilstopper door zijn effectieve borstelwerking. Kokosmatten hebben een dikte van ongeveer 17 mm en zijn voorzien van een zware vinylrug die zorgt voor een stabiele ligging.
 

► Droogloopmatten

Droogloopmatten zijn veelal matten met een vezel van katoen. Deze hebben een groot absorberend vermogen met een antisliprug en zijn leverbaar in diverse afmetingen en kleuren.
 

► Schoonloopmatten

Schoonloopmatten nemen vocht én vuil op. Het houdt achterliggende vloeren droog en schoon. Vooral in situaties waar na de entree een harde vloer wordt toegepast, is vochtopname van het grootste belang. Slippartijen en het achterlaten van voetstappen worden hiermee voorkomen. Dit laatste is uiteraard ook van groot belang wanneer de achterliggende vloer tapijt is; zeker bij lichte of uni kleuren is een goede schoonloopzone in de entree onontbeerlijk. Met name de Coral Classic heeft naast vochtabsorptie ook een vuilschrapende werking. Speciale schraapgarens zorgen ervoor dat tijdens het bewandelen van de entree de schoenen worden schoongeveegd zonder dat iemand effectief z'n voeten veegt. Dankzij de garens die pigment geverfd zijn (wat betekent dat het tot in de kern van elke vezel gekleurd is) behoudt de Coral Classic z'n representatieve uiterlijk. Met 16 kleuren in de collectie is er altijd één die past bij uw interieur.