Vragen?
Wij helpen u graag

info@giezenwoninginrichting.nl 0591 - 612 191

Laminaat in Emmen

Laminaatvloeren zijn een goed alternatief voor de duurdere en meer onderhoudsintensieve houten of parket vloeren. Laminaat is er vandaag de dag in zoveel structuren, patronen, en plankformaten, dat je er elke sfeer mee kunt creëren. En geloof ons, tegenwoordig zijn ze bijna niet meer van echt te onderscheiden.

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. Alle laminaatvloeren bestaan uit vier verschillende lagen:

  1. Een transparante, slijtvaste bovenlaag
    Deze toplaag maakt je laminaatvloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten.
  2. Een decorlaag
    Dit is de laag die het feitelijke uiterlijk van je vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars.
  3. HDF
    De watervaste verlijmde HDF (High Density Fibreboard) geeft stabiliteit en structuur aan de vloer. De kwaliteit van de basisplaat is heel belangrijk voor de stabiliteit van de klikverbinding.
  4. Een tegenlaag
    Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken.

Ondervloer

Tegenwoordig zijn er vele verschillende ondervloeren voor laminaat, zodat je extra lang plezier beleefd van je nieuwe vloer. Let bij het kiezen van een ondervloer altijd op de volgende vier punten: vochtdichtheid, egaliserend vermogen, warmte-isolatie en de mate van geluidsdemping. Hieronder zullen we enkele toepassingen nader bespreken.

Vloerverwarming

Al onze laminaatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, echter dient hieronder een ondervloer geplaatst te worden met een zo laag mogelijke warmteweerstand. De ondervloer Heat-Foil met zijn dikte van 1,2 mm is hiervoor zeer geschikt (tevens voor vloerkoeling).

Isolerende ondervloeren

In tegenstelling tot de ondervloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming, dienen deze ondervloeren zeer goed te isoleren. Goede ondervloeren om de warmte binnen te houden zijn XPS-platen en de bekende groene platen.

Ondervloeren voor in een appartement

Een ondervloer met een aanduiding (10dB) is geschikt om in een appartement te plaatsen. Deze ondervloeren hebben een TNO of  TUV certificaat die verplicht is in appartementen. Voorbeelden hiervan zijn Heatfoil en MaxSDPro.

Geluiddempende ondervloeren

Het bekende holle loopgeluid op laminaat is eenvoudig op te lossen door een geluiddempende ondervloer toe te passen. De ondervloer Quick-Step Silent Walk zorgt ervoor dat hinderlijk loopgeluid als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Waterbestendig laminaat

De nieuwste generatie laminaatvloeren van Quick-Step zijn uitgerust met een innovatieve, waterbestendige HydroSeal coating tot in de groeven, zodat er geen water kan binnendringen. Schoonmaken was nog nooit zo makkelijk en veilig.